Na de afgelopen regenmaanden snakken we allemaal naar zon, iets waar Günther Neefs muzikaal voor zorgt met zijn heerlijke nieuwe single ‘Zomerse Dag’. Hij werkte samen met producer Yannic Fonderie en Belinda Meuldijk (Rob de Nijs) aan het nummer.

Dit liedje doet mij terugdenken aan de tijd dat we met de kinderen in de zomermaanden naar zee gingen. Dertig jaar lang brachten we onze vakanties door aan de Belgische kust. ‘Zomerse Dag’ is voor mij ook een mooie vertaling van hoe dat aanvoelde”, zegt Günther enthousiast. 

Rob de Nijs

Belinda Meuldijk, bekend als tekstschrijfster van heel wat Rob de Nijs-klassiekers, en producer-songwriter Yannic Fonderie liggen mee aan de basis van ‘Zomerse Dag’, de gloednieuwe single die Günther Neefs midden juni lanceert.

Terecht klagen de mensen al weken over het slechte weer. Wel, ik hoop dat ze met dit nummer aan dat gevoel ontsnappen, maar ondertussen ook effectief kunnen genieten van een stralende dag. Door de eigentijdse productie van Yannic ga je nog meer verlangen naar zon en warmte (lacht). De tekst is universeel, maar ‘Zomerse Dag’ doet mij niet alleen terugdenken aan de afgelopen jaren dat we met de kinderen de grote vakantie doorbrachten aan onze Belgische kust. De song neemt mij ook mee naar mijn jongere jaren, wanneer er onderweg naar zee luidkeels in de wagens werd meezongen met Willy Sommers zijn ‘Kom mee, naar de zee’ (lacht). 

Ik associeer mijn nieuwe single ook met de talrijke acties die op de zeedijk plaatsvonden en de vele radio- en tv-programma’s die aan zee werden opgenomen. In eigen land is de kust nog steeds één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Ik hou van verre reizen, maar de zee, de duinen en de omgeving rondom hebben voor mij nog steeds een grote aantrekkingskracht. De kustlijn zien is voor mij al genoeg om een vakantiemodus te ervaren”, zegt Günther. 

Plopsaland

Als je goed luistert naar de tekst van ‘Zomerse Dag’, hoor je dat Günther niet zingt over ‘een zwembroek’, maar ‘een Speedo. “Dat tekstuele grapje komt van Belinda. Zij had horen vertellen dat je op een gegeven moment geen zwemshorten meer mocht dragen in Plopsaland. Dat kleinere stukje textiel was wel toegestaan en dat vond ze zo hilarisch dat ze het netjes verwerkte in de songtekst”, gaat Günther verder. 

Spaanse gitaar

In laatste instantie besliste Günther om nog extra gitaarklanken toe te voegen aan zijn ‘Zomerse Dag’. “Op één of andere manier miste ik nog een extra tikkeltje zon en warmte, wat nu expliciet aanwezig is door de toegevoegde gitaar. Voor mij is het nu een positieve, feelgood song die perfect past in mijn repertoire en weerspiegelt hoe ik als mens ook in het leven sta. Naar goede gewoonte wordt het inderdaad weer een goedgevulde zomer met heel wat optredens. Met mijn 3-Band sta ik dit jaar o.a. weer op de Parkies-concerten en diverse plaatsen. Ik hoop echt dat we vanaf nu allemaal samen dagelijks een ‘Zomerse Dag’ mogen beleven. Dat zou schoon zijn, niet? (lacht)

perscommuniatie: House Of Enterainment – 14 juni 2024