Rechtenformulier videoclips

Rechtenformulier voor het aanleveren van videoclips aan MENT TV / MENT MEDIA bv

Een clip/content die onderhevig is aan AUDIOVISUELE RECHTEN wordt in principe NIET UITGEZONDEN of enkel bij hoge uitzondering.

Indien andere rechten dan de klassieke Sabam rechten voor componist en tekstschrijver (vb. IMAGIA RECHTEN)
van toepassing zijn kan dit het AANTAL UITZENDINGEN STERK BEPERKEN.

Hebben bepaalde soorten rechten invloed op de airplay? Lees meer

Rechtenformulier voor het aanleveren van videoclips aan MENT TV / MENT MEDIA bv. De meeste aangeleverde videoclip die op MENTpop en MENT55 airplay genieten, zijn vrij van audiovisuele rechten en imagia rechten. Deze clips kunnen zonder rechtenbeperkingen volop geprogrammeerd worden. Die hoger airplay heeft ook rechtstreeks invloed op de hitlijsten van ultratop, De Vlaamse Top 10 en de POP10.

1) Zijn Sabam-audiovisuele rechten van toepassing op een clip, dan zal MENT die niet uitzenden. Die kost is onevenredig hoog.

2) Sabam-muziekrechten: (Voor de tekstschrijver, de componist en de uitgever van muzieknummers.) Alle gespeelde nummers worden door MENT MEDIA gerapporteerd aan Sabam, waardoor de rechthoudende op een correcte manier vergoed worden.

3) Imagia-rechten: MENT MEDIA maakt iedere jaar een overeenkomst met Imagia om een beperkt aantal door hen beheerde clips te kunnen programmeren, vooral bedoeld om de programmatie van een aantal internationale videoclips.

Rechtenformulier videoclips

Mijn contactgegevens(Required)
Ja, ik heb de algemene voorwaarden / rechten gelezen(Required)