Managers Piet Roelen en William Vaesen gaan samenwerken


Volgend jaar is het precies 30 jaar geleden dat Helmut Lotti zijn eerste ‘Goes Classic’ – plaat op de wereld losliet. Dat dat niet onopgemerkt voorbij ging is een understatement van formaat, in meer dan 13 landen verkocht de Gentse zanger meer dan 13 miljoen platen.

Al die tijd was de Nederlandse muziekproducent en artiestenmanager Piet Roelen de mentor van Helmut en de drijvende kracht achter dit succesverhaal.

William Vaesen staat bekend als de oprichter van K3 en is vandaag manager van Camille Dhont en Karen Damen, en nu dus ook van Helmut Lotti. Daarnaast runt Vaesen het productiehuis Heartmade Media en is hij samen met zijn echtgenote actief in de kunstwereld.

William Vaesen:


Piet en ik kennen mekaar al lang en toen we recent terug aan de praat geraakten werd al snel duidelijk dat er veel overeenkomsten te vinden waren in onze visie op de wereld van media, merken en entertainment. Ik voelde me dan ook vereerd toen Piet voorstelde om samen het management van Helmut in handen te nemen. Het jubileumjaar 2025 is het perfecte moment om het publiek van Helmut wereldwijd terug te verrassen en in de watten te leggen. Daar gaan we de komende tijd werk van maken.

Piet Roelen:


De voorbije 35 jaar heb ik met Helmut de wereld afgereisd en een groot stuk ervan ook muzikaal kunnen veroveren. Helmut is voor mij als een zoon en het was niet makkelijk om iemand de zorgen over het verleden en de toekomst van Helmut Lotti toe te vertrouwen. In William Vaesen heb ik iemand gevonden die ik 100% vertrouw en die ruimschoots bewezen heeft dat hij weet hoe een succesverhaal te schrijven. Ik ben ervan overtuigd dat we samen een mooi nieuw hoofdstuk kunnen toevoegen aan het verhaal van Helmut Lotti.

perscommunciatie: Piet Roelen – William Vaesen – Gracia Live – 4 juni 2024