Honing is een natuurlijk voedingsproduct die door honingbijen wordt geproduceerd uit bloemennectar. De nectar wordt zowel door toevoegen van enzymen als door indikking door verdamping omgezet naar honing. Het is een populair middel om voeding te zoeten.
Soorten
Er zijn verschillende soorten honing, elk met z’n eigen unieke smaak en eigenschappen en gezondheidsvoordelen (zoals antimicrobiële eigenschappen, verbetering van de spijsvertering en slaapkwaliteit en het bevat antioxidanten) #superfood #miel
Kleur en smaak
De kleur en de smaak van honing worden bepaald door de oorsprong van de nectar.
Opgelet voor nephonging !
Nephoning is honing die is aangelengd met water of stroop, op basis van bijvoorbeeld rijst, tarwe of suikerbieten. Of zit er helemaal geen echte honing in! Binnen de Europese Unie gelden strenge regels voor honing, kies daarom voor honing uit een EU-land. (En dus liever niet uit China, Engeland of Turkije, .. ).
In de supermarkt vind je helaas veel honing die is aangelengd en op hoge temperaturen verwarmd, waardoor alle goede voedingsstoffen verloren gaan!