Met ‘Ik Geloof In Jou’ schakelt de 18-jarige KYTHANA een versnelling hoger

Als we de ‘struggles’ in ons leven willen verslaan, moeten we vooral in onszelf geloven”

Vorige maand vierde KYTHANA haar 18de verjaardag tijdens de voorstelling van het vernieuwde ‘MEEZINGFESTIVAL’ in Maldegem. Dit onder het goedkeurende oog van haar bekende papa Filip D’haeze. Kleine meisjes worden groot en dan hebben we het niet alleen over haar lengte, maar ook haar krachtige stembereik dat ze de laatste jaren ontwikkelde dankzij haar veelzijdige zangcoach Goele De Raedt.

Net als bij haar vorige succes-single ‘Orkaan’, waarmee ze hoge ogen gooide, werkte ze voor haar nieuwe single ‘Ik Geloof In Jou’ samen met Udo, die eveneens Yannic Fonderie (Clouseau, Bart Peeters e.v.a.) en Masha Raykhman betrok bij deze track. Het eindresultaat is een volwassen, mainstream popsong, waarmee KYTHANA nogmaals haar artistieke talenten onderstreept.  

Uitdagingen

Vraag me niet waarom, maar ik hou van uitdagingen in het leven. Ik voel mezelf niet onoverwinelijk, maar ik vind het wel fijn om meerdere balletjes in de lucht de houden. Mijn solocarrière, die ik combineer met mijn studies, is daar een mooi voorbeeld van. Van kindsbeen af wou ik al iets met muziek doen. Met mijn papa in de buurt (Filip D’haeze is al jaren een ronkende naam in de showbizz) klopt het dat de appel niet ver van de boom valt”, zegt KYTHANA lachend. 

Geëvolueerd

Voor haar nieuwste single ‘Ik Geloof In Jou’ werkte KYTHANA opnieuw samen met Udo (Mechels).

Achteraf gezien was dit de moeilijkste song uit een goedgevuld demolijstje. Het was een uitdaging om het goed te krijgen, maar met de hulp van Goele De Raedt, mijn zangcoach, en na enkele testopnames die we samen grondig hebben herbeluisterd, is het toch gelukt. Met dank ook aan Yannic Fonderie, de man die in de studio achter de knoppen zat en opnieuw een grote bijdrage leverde aan het eindresultaat. Dat mijn stem mooi is geëvolueerd, is het mooiste compliment dat ik ondertussen heb gekregen. Als je naar ‘Orkaan’ luistert en daarna mijn nieuwe single ‘Ik Geloof In Jou’ draait, hoor je meteen het verschil. De tienerklanken hebben plaatsgemaakt voor een volwassener stemgeluid. Dat blijf ik met wekelijkse zanglessen trainen.” 

Gelaagdheid

Het mooie aan KYTHANA haar nieuwe single ‘Ik Geloof In Jou’ is, naast de knappe productie, ook de tekstuele gelaagdheid:

Als we de ‘struggles’ in ons leven willen verslaan, moeten we vooral in onszelf geloven. Ik heb nog niet zoveel levenservaring, maar ik weet wel dat het makkelijker is om met een stevige portie zelfzekerheid te slagen in dit leven. Je kan deze song voor iemand anders zingen of afspelen, of voor jezelf wanneer je in de spiegel kijkt. Ik haal er zelf heel veel kracht uit, iets wat ik met dit nummer ook graag wil delen met anderen.” 

Promotie

De komende weken promoot KYTHANA haar nieuwe single, maar focust ze zich ook op haar eindexamens. Die worden op donderdag 13 juni 2024 even onderbroken, want dan is KYTHANA te gast in De Kaasboerin in Postel voor de opnames van het gloednieuwe tv-programma ‘De Muziekshow’.

Op woensdag 7 augustus 2024 is ze één van de blikvangers op het ‘MEEZINGFESTIVAL’, dat in Het Witte Paard in Blankenberge plaatsvindt. Die avond deelt ze er het podium met haar papa Filip en diens vriendin Aurélie, die er haar 35ste verjaardag viert. 

De nieuwe single ‘Ik Geloof In Jou’ van KYTHANA is vanaf vrijdag 31 mei 2024 digitaal beschikbaar via Buzzard. 

perscommunicatie: Buzzard Music – 31 mei 2024